Eräänä syksyisenä Taitoiltana aloimme toisen neulojan kanssa fundeerata vasenkätisesi tehtyä kaksiväristä patenttineuletta. Olemme molemmat vasureita ja neulominen vaatii sen takia välillä ekstramäärän aivojumppaa. Kummallakaan meistä ei ollut kokemusta briossista, mutta oletus oli, että se olisi aivan hirvittävän vaikeaa.

Pitkän pohdinnan ja suunnittelun jälkeen tämä toinen vasenkätinen rohkelikko päätti testata, miten homma toimii. Viime Taitoillassa hän paljasti sen myös minulle: suoraa kaksiväristä patenttineuletta tehdään vasenkätisesti aivan samoin kuin oikeakätisesti.

Niinpä minäkin päätin rohkaistua. Kaivoin hitusen verran lankalaatikoita ja näillä kaunokaisilla lähden opettelemaan kaksiväristä patenttineuletta. Nyt ensin sitä suoraa. Ne upeat mutkat, joita esimerkiksi Soile Pyhänniska on loihtinut Taidossa julkaistuihin ohjeisiin, vaativat varmasti enemmän aivonystyröitä.

Jos haluat päästä osaksi Taitoiltojen lumoa, niin kevään loput illat järjestetään torstaisin 22.3., 26.4. ja 31.5. klo 17–20 Helsingin CraftCornerissa. Kannattaa tulla, siellä saattaa oppia jotain.

– SonjaAlkuperäinen Facebook-postaus »