Kerron teille salaisuuden.

Kaikki alkoi oikeastaan jo viime keväänä. Oli torstai-ilta ja olimme Taidon AD:n Elinan kanssa ylikierroksilla. Niin käy usein, kun lehti on menossa seuraavana päivänä painoon. Mietimme, millaiset ohjesivut haluaisimme Taitoon, jos saisimme päättää ilman mitään rajoitteita.

Huomasimme haaveilevamme kokonaisuudesta: sivuista, joissa ohjeet jollain tapaa liittyvät toisiinsa. Myöhemmin puhuimme aiheesta varovasti päätoimittajalle, joka antoi suostumuksen haaveilla eteenpäin. Niinkin käy aika usein, olemme onnekkaita.

Elokuussa pyysimme kahdeksaa kotimaista suunnittelijaa suunnittelemaan käsityöohjeen Taitoon 1/19. Suunnittelun pohjaksi loimme heille teeman, värikartan ja tunnelmasta kertovan kuvakollaasin.

Suunnittelijat innostuivat ja inspiroituivat. Joulukuun lopulla Taidon toimitukseen saapui kahdeksan upeaa ohjetta, ja tänä viikonloppuna matkaamme Elinan kanssa Hailuotoon kuvaamaan ne.

On hurjan kutkuttavaa, kun ajatus muuttuu todellisuudeksi. Toivon sydämestäni, että muutos viehättää myös teitä lukijoita. Taito 1/19 julkaistaan helmikuun ensimmäisellä viikolla, mutta tunnelmia matkan varrelta näette somekanavissamme jo aiemmin.

– Sonja

Pssst. Kuvasta saat vihjeen ensimmäisestä teemasta.