Ulla Pohjola: Lapinharakka (2016).
Munatempera, öljyväri, konekirjonta, kierrätystekstiili, viskoosilangat, mdf-levy.
Kuva: Jouko Järvinen.

 

Helmikuun menovinkit sisältävät pistoja.

Teksti Sonja Karlsson
Kuva Jouko Järvinen / Suomen käsityön museo


Memento
15.4. asti
Suomen käsityön museo, Jyväskylä
Avoinna ti–su 11–18

Suomen käsityön museon vuoden aloittaa Ulla Pohjolan ja Kaija Poijulan yksityisnäyttelyt. Pohjolan ja Poijulan teoksissa kukkivat luonnonmateriaalit: kivet, kallot, suomut ja voikukkien hapsipallerot. Tekniikoina kuvataiteilijat käyttävät muun muassa kirjontaa, maalausta ja esinekoosteita.

Lisätietoja: http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/18_memento.htm

 

PISTOT
24.2. asti
CraftCorner, Helsinki
Avoinna ma–pe 10–18, la 10–16

PISTOT-näyttely esittelee monipuolisesti kotimaista käsityötaidetta. Taitoliiton koordinoimaan näyttelyyn tuli kaikkiaan 172 teosesitystä 75 taiteilijalta. Näyttelyyn valittiin teoksia 30 taiteilijalta. Teokset arvioitiin nimimerkeillä, eikä tekijän henkilöllisyyttä tiedetty. Arvosteluperusteina olivat omaperäinen tulkinta, idean tuoreus ja ilmaisuvoimainen toteutus. Pistot-teemaa on tulkittu näyttelytöissä kiinnostavasti. Kirjonta ei välttämättä ole monelle edes päätekniikka: PISTOISSA näkyy myös vain muutaman piston yhdistämistä muihin tekniikoihin.

Lisätietoja: https://www.taito.fi/pistot-nayttely-2018/

 

Radikaalit pistot
4.3. asti
Suomen käsityön museo, Jyväskylä
Avoinna ti–su 11–18

Suomen käsityön museon Näytönpaikassa on esillä tekstiiliviestejä radikaaleilta pistelijöiltä Jyväskylästä, Tampereelta ja Helsingistä. Radikaaleja pistelijöitä yhdistää itse tekeminen, viestien sisältö ja niiden julkistaminen eri kanavia käyttäen. Heille käsitöiden tekeminen on itseilmaisua, taidetta ja julistavaa aktivismia.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään radikaalien pistojen työpaja torstaina 1.3.2018 klo 16–19. Pajan ohjaa kuvataiteilija Sirpa Varis.

Lisätietoja: http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/18_radikaalit_pistot.htm