On aika kirjoa Salaisen puutarhan viimeiset kasvit. Alareunan suuret keltaiset lehdet tuovat vastapainon yläreunan auringolle. Graafinen kuviointi jatkuu pyöreässä mustassa kukassa, mutta kuviot voi jälleen toteuttaa itselle rakkailla väreillä, jotka saavat oman Salaisen puutarhan kukkimaan. Kirjonnan viidennessä osassa opimme tekemään pykäpistoympyrän ja ketjupistoympyrän.

Ohje ja kuvat Tiia Eronen
Taitolehti.fi sivujen mallien kopiointi ja kaupallinen valmistus on kielletty.

Yhteiskirjonnan osat 1–4 löytyvät Taidoista 1–4/2018 ja verkkosivuiltamme (osa Iosa II, osa III ja osa IV).

Tulosta ohje PDF-muodossa.

thumbnail of kirjokanssammeV

 

Tarvikkeet

  • Silmäneula.
  • 1 tokka mustaa DMC-muliinilankaa, väri nro 310.
  • 2 tokkaa keltaista DMC-muliinilankaa, väri nro 783.

 

Keltaiset lehdet

Keltaiset lehdet kirjotaan ketjupistoilla muliinilangan kolmella säikeellä. Kirjo ensin ääriviivat ja täytä sen jälkeen lehdet ulkoreunoista sisäänpäin ketjupistoilla.

Lehtien välissä olevat mustat ympyrät kirjotaan ketjupistoilla muliinilangan kolmella säikeellä. Piirrä toinen ympyrä ääriviivojen sisään siten, että pienemmän ympyrän halkaisija on noin 1 cm. Ketjupistot kirjotaan ulommalle ympyrälle ja säteet ulottuvat sisemmälle ympyrälle.

Musta pyöreä kukka

Aloita kirjomalla suuren ympyrän reunat varsipistoilla muliinilangan kolmella säikeellä. Kirjo sen jälkeen ulomman ja sisemmän ympyrän väliin jäävä osuus katkoviivan tavoin satiinipistoilla muliinilangan kaikilla kuudella säikeellä. Satiinipistoissa kuvio täytetään aivan vierekkäisillä suorilla pistoilla.

Kirjo sen jälkeen keskustan pienet ympyrät pykäpistoin. Lopuksi pistele tikkipistoilla muliinilangan kolmella säikeellä viivat pikkuympyröiden välistä kohti isoa ympyrää.

Jaa kirjontasi aihetunnistailla #kirjottupuutarha ja #yhteiskirjonta!

Ohje on julkaistu ensimmäisen kerran Taidossa 5/18.