Kuva CraftCornerin näyttelystä Neulottu ystävyys.

Lokakuun menovinkit liittyvät lankaan.

 

Teksti Sonja Karlsson
Kuva Johanna Aydemir

 

Neulottu ystävyys – Käsityötä Suomesta ja Virosta
4.–30.10.2017
CraftCorner Helsinki
Avoinna ma–pe 10–18, la 10–16 

Helsingin CraftCornerissa on esillä Neulottu ystävyys -näyttely, joka esittelee suomalaista ja virolaista käsityötä. Töiden yhdistävänä tekijänä on lanka.

Näyttelyssä on esillä muun muassa Ilona Korhosen värjäämiä lankoja ja upeita sukkalankkuja sekä neulevalmistaja Kainon tyylikkäitä vaatteita. Virosta näyttelyyn töitään ovat tuoneet neulemestarit Külli Jacobson ja Riina Tomberg. Jacobsonin tekemät taidokkaat kirjoneulelapaset ovat toinen toistaan hurmaavampia ja Tombergin vaatteet kuin taideteoksia – kuten näyttelyssä kuuluukin.

Neulottu ystävyys -näyttelyn on kutsunut koolle Taitoliitto yhteistyössä virolaisen sisarliitto Eesti Rahvakunstin ja Käsitöö Liitin kanssa.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään 20.–21.10.2017 työpajoja ja pop up -myymälä, joissa näytteilleasettajat myyvät omia tuotteitaan. Löydät tapahtuman myös Facebookista.

Lisätietoa: http://craftcorner.fi/kalenteri/tapahtuma/news/4-30102017-neulottu-ystaevyys-kaesityoetae-suomesta-ja-virosta/

 

Toivolan uudistuneen Pihan avajaiset
6.–7.10.2017
Toivolan Vanha Piha, Jyväskylä
Avoinna pe 10–20, la 10–15 

Jyväskylästä löytyy käsityöihmisen idylli: Toivolan Vanha Piha. Jyväskylän neulefestareista tuttu piha on elänyt viime aikoina muutoksen aikoja, sillä lankakauppa TitiTyy ja Pihan käsityöläisputiikit ovat vaihtaneet tiloja päittäin.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetään uudistuneen Pihan avajaisia. Tiedossa on maistiaisia uutuuksista, erilaisia avajaisetuja ja ohjelmaa perheen pienimmille. Neulojia ympäri Suomen tietysti kiinnostaa, miltä uusi TitiTyy näyttää. Lankakaupan Facebook-sivulta on jo saanut nähdä pieniä vilahduksia herkkulankojen täyttämistä seinistä. Voiko sitä parempaa edes toivoa?

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/628704344184241/

 

Kässäkerho Pom Pomin Superviikonloppu
27.–29.10.2017
Asemakatu 28, Kuopio
Avoinna pe 17–21, la 10–17, su 11–15 

Lokakuu päätetään tunnelmallisesti Kuopiossa. Kässäkerho Pom Pom järjestää kuun viimeisenä viikonloppuna Superviikonlopun, joka kerää yhteen lankoja rakastavat neulojat.

Viikonlopun aikana voit osallistua kiinnostaville kursseille, käydä ihastelemassa Missä kuljimme kerran -blogin Neulistin mallinäyttelyä, neuloa tuntitolkulla yhdessä muiden harrastajien kanssa ja nauttia herkullisesta illanvietosta ja aamupalasta. Kauppa-alueelta löytyy herkullisia lankoja kotimaisten värjäreiden padoista.

Taito-lehti on myös paikan päällä Kuopion Superviikonlopussa. Siellä voit tilata lehden tai ostaa vanhoja numeroita erikoishintaan. Lehden somekanavissa (Facebook ja Instagram) raportoidaan tunnelmia ja kuulumisia viikonlopulta ja saattaa tänne nettisivuille eksyä muutama haastattelukin.

Nähdään Kuopiossa!

Lisätietoa https://kassakerhopompom.fi/2017/09/14/superviikonloppu2017/
https://www.facebook.com/events/348021158988338