Suomalainen kansallispuku -näyttely on esillä Suomen käsityön museolla 3.12. saakka.

Marraskuun menovinkit ovat käsityöaiheisia näyttelyitä.

Teksti Sonja Karlsson
Kuva Suomen kansallispukukeskus / Studio Varjo

 

Suomalainen kansallispuku
20.5.–3.12.
Suomen käsityön museo, Jyväskylä
Avoinna ti–su 11–18

Suomen käsityön museon ja Suomen kansallispukukeskuksen panostus Suomen satavuotisjuhlavuoteen on Suomalainen kansallispuku -näyttely. Toukokuussa avattu näyttely on auki enää joulukuun ensimmäisiin päiviin saakka, joten nyt viimeistään kannattaa alkaa suunnitella matkaa Jyväskylään Suomen käsityön museoon.

Näyttelyssä on esillä yli 50 kansallispukua eri puolilta Suomea. Se esittelee laajasti pukujen eroja ja ominaispiirteitä sekä niiden valmistuksessa käytettyjä käsityötekniikoita. On ilo, että suomalaiset kansallispuvut eivät unohdu kaapin perukoille, vaan ne saavat näkyä. Perheen pienimpien ilona näyttelyssä on myös kansallispukuihin puettuja nukkeja.

Lisätietoja: http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/17_suomalainen_kansallispuku.htm

 

Onkos tullut loputon marraskuu?
23.11.–5.12.
Creat Space, Helsinki
Avoinna ti–su 12–18

Sonja Salomäen taidokkaasti valmistetut ryijyt ripustetaan esille Helsingin Creat Space -galleriaan marraskuun lopulla. Salomäen ryijyissä yhdistyy käsityön tuntu ja yhteiskunnallinen kantaaottavuus.

Ilmastonmuutosta käsittelevä näyttely herättää ajattelemaan nyky-Suomen nurjia puolia. Forumin kauppakeskus – talven ihmemaa -teos näyttää kauppakeskuksen ulkopuolisen maailman harmaana ja synkkänä samalla, kun sisällä kimaltelevat kulta ja lumihiutaleet. Löytyykö talvi tulevaisuudessa vain ostoskeskuksista?

Lisätietoja: http://creat.fi/we-are-coming-to-lets-go-creat-space-paljastaa-loppuvuoden-ohjelman/

Sivumerkityksiä
24.11.–13.12.2017
Galleria Saskia, Tampere
Avoinna joka päivä klo 12–18

Tekstiili- ja kuvataiteilijat Synnöve Dickhoff, Helena Kaikkonen, Ulla Pohjola ja Kaija Poijula järjestävät yhteisnäyttelyn Sivumerkityksiä Galleria Saskiassa Tampereella. Näyttelyn teemoina ovat ajan kulku, luonto, muistot sekä alitajunnan kerroksellisuus.

Kunkin taiteilijan työssä näkyy käsillä tekemisen taito. Heidän materiaalivarastonsa koostuu esimerkiksi erilaisista papereista, tekstiileistä, kuiduista ja langoista. Teoksissä nähdään myös erilaisia kirjonta- ja maalaustekniikoita. Sivumerkityksiä on jo neljäs tekijöiden yhteisnäyttely.

Lisätietoja: http://tampereensaskiat.com/