1990-luku palaa pikkuhiljaa myös puikoille, kun maailman metropolien kadut täyttyvät kirjoneuleista, sellaisista suurista, jotka pitävät pakkasen loitolla ja lämmittävät koleassa kesäyössä. Meidän kotoisilla kujillamme tämä tarkoittaa esimerkiksi Sirkka Könösen paitoja. Taito-lehti kannustaa teitä tarraamaan haasteeseen ja neulomaan kuluvan vuoden aikana Metsä kukkii -klassikon.

TÄMÄ EI OLE KILPAILU, tämä on knit along eli KAL, jokaisen neulojan yhteinen haaste, jonka aikana kannustamme toisiamme sen sadannenkin langanjuoksun yli. Neulova maailma on täynnä KALeja: suunnittelijat, lankakaupat ja kotineulojat aloittavat viikoittain yhteisneulontoja. Projektit elävät verkossa, osallistujat lähettävät kuvia ja kommentteja edistymisestään, jakavat niksejään ja kysyvät apua, jos törmäävät tenkkapoohon. Parhaimmillaan KAListelijat kokoontuvat säännöllisesti yhteen tai tapaavat valmiine neuleineen urakan päätteeksi. Kaikki edellä kuvattu on myös meidän tavoitteemme. 

Haastamme teidät neulomaan kanssamme Sirkka Könösen Taito Pirkanmaalle suunnitteleman Metsä kukkii -paidan, tumman, vaalean taikka ihka itse valkatun värisen. Haaste alkaa 25.1. ja päättyy 31.12.2017 – aikaa on liki vuoden verran. Seuraamme projektin edistymistä vuoden kuluessa.

Metsä kukkii paidan ohje on julkistu Taito-lehdessä 1/2017. Lankapaketteja ohjeineen voi tilata Taito Pirkanmaan verkkokaupasta:
www.taitopirkanmaa.fi.

Vaalean paidan väripiirros ei mahtunut lehteen, sen voit tulostaa tästä linkistä

Lisäksi järjestämme kokoonnumme marraskuussa Tampereella järjestettäville Suomen Kädentaidot -messuille,
mutta näistä kaikista kerromme tuonnempana lisää. Voitte seurata KALiamme Taito-lehden Facebookissa.

Teksti Jonna Hietala
Ohje ja kuva Taito Pirkanmaa
Taitolehti.fi sivujen mallien kopiointi ja kaupallinen valmistus on kielletty.