Ohje: Onnenkantamoinen-yhteiskirjonta, osa 2

Yhteiskirjonnan toisessa osassa kirjotaan kannuksenpyörää kehystävä vinoneliö neljällä erilaisella pistolla.

Onnenkantamoinen-yhteiskirjonta
Osa 2: vinoneliö

Ohje ja malli Elina Johanna Ahonen

Perinteisessä rekipeittokirjonnassa on tyypillistä jakaa pinta keski- ja reunaosaan. Osat jaetaan reunakuvioinneilla ja kehysraidoilla. Yksi suosituimmista pistoista perinteisten peittojen leveiden kehysten reunoissa on ollut aitapisto.

Perinteisissä peittokuvioissa kuvio jaetaan ruutuihin tai vinoruutuihin tai niiden yhdistelmään. Ruudutettu pinnanjako helpottaa aloittelijaa. Se sopii hyvin myös ryhmässä tehtävään kirjontaan, koska ruudut luovat yhtenäisen kokonaisuuden ja silloin ei haittaa, vaikka käsiala ruudusta toiseen vaihtelee.

Onnenkantamoisen kuvio mukailee perinteistä rekipeittojen sommittelukaavaa, mutta siinä ei ole koko työtä kehystävää reunaa. Sen sijaan kehys on keskellä olevan kannuksenpyörän ympärillä ja muut kuva-aiheet on sommiteltu näkymättömään vinoruudukkoon vinoneliön ympärille.

KOKO 45 x 45 cm.

LANKA Fingering-vahvuista villalankaa (n. 400 m/100 g).
Mallityö on kirjottu ohuella Pirkka-langalla (n. 400 m/100 g) sävyissä:

  • Curry (222)
  • Kettu (335)
  • Hyasintti (203)
  • Kelo (321)
  • Myyrä (329)

Ohjeen ensimmäinen osa ja kaikki tarvittavat materiaalit löydät Taidosta 1/20 sekä tämän linkin takaa.

Taito Pirkanmaa on tehnyt Onnenkantamoinen-materiaalipaketteja! Paketteja myyvät esimerkiksi Taito Pirkanmaan ja Taito Shopin verkkokaupat.

Lähde mukaan yhteiskirjontaan! Jaa kuvia kirjonnastasi aihetunnisteella #onnenkantamoinen ja #yhteiskirjonta ja liity mukaan Facebook-ryhmään Onnenkantamoinen-yhteiskirjonta!

Tulostettavaan ohjeeseen päivitettiin väriympyröihin sävyn Curry tilalle sävy Kelo 9.4. klo 14.33.