Taidon uusi yhteiskirjonta: Onnenkantamoinen

Vuoden 2020 alussa Taito aloitti uuden yhteiskirjonnan. Kirjontamalli on nimeltään Onnenkantamoinen ja sen on suunnitellut Taidon AD Elina Johanna Ahonen.

Onnenkantamoinen-kirjontamalli mukailee perinteistä villakirjontaa. Ahonen on ottanut inspiraatiota työhönsä 1800-luvun rekipeittoperinteestä, jossa avainsanoina ovat symmetria, taloudellisuus kirjonnassa sekä kuvioiden erilaiset merkitykset.

Onnenkantamoinen-yhteiskirjonnan ohje julkaistaan kuudessa osassa. Osista viisi käsittelee itse kirjontaa ja kuudennessa osassa kirjonta ommellaan osaksi itse tehtyä reppua. Kirjonta on kooltaan 44 x 44 cm, joten se sopii mainosti myös laukkuun tai koristetyynynpäälliseen.

Kirjontaa varten on Facebookissa ryhmä Onnenkantamoinen-yhteiskirjonta. Siellä voit kysellä apua ja fiilistellä kirjontaa sekä jakaa omia kirjontakuvioitasi ja katsoa muiden upeita luomuksia. Kun jaat Instagramissa kuvia kirjonnastasi, käytä aihetunnisteita #onnenkantamoinen, #yhteiskirjonta ja #taitolehti, niin muutkin pääsevät ihailemaan kättesi jälkeä!

Onnenkantamoinen-yhteiskirjonnan aikataulu ja osat