Kuvioiden leikki -suunnittelukilpailu

Anna luovuuden virrata ja suunnittele oma kirjoneulekuviosi Kuvioiden leikki -sukkaan! Osallistu suunnittelukilpailuun 3.5. mennessä.

Taito-lehden suunnittelukilpailun teemana on kuvioiden leikki. Tehtävänä on suunnitella oma kirjoneulekuvio sukkaa varten käyttämällä apuna vaikkapa oheista ruudukkoa. Sinun ei tarvitse osata kirjoittaa ohjetta sukalle, sillä voittajakuvion valitsemisen jälkeen Taito-lehden toimitus hoitaa loput! Kilpailun voittajalle palkinnoksi on luvassa Taito-lehden vuosikerta sekä Hurma-lankapaketti.

Näin kisa etenee:

1. Suunnittele oma kirjoneulekuviosi. Kiinnitä suunnittelussa huomiota esimerkiksi langanjuoksujen pituuteen, käytettyjen värien määrään sekä mallikerran silmukkamäärään. Oheinen ruudukko on piirretty fingering-vahvuiselle langalle ja siinä näkyy puolet koko sukan ympäri kulkevasta mallikerrasta.

2. Skannaa lehden sivu tai ota kuva kuviostasi ja lähetä se meille sähköpostitse osoitteeseen toimitus@taito.fi. Kuvioiden on oltava perillä toimituksessa 3.5.2024 mennessä. Liitä mukaan myös lähettäjän tiedot: nimi, osoite, sähköposti ja/tai puhelinnumero. Voit myös kertoa, mikä inspiroi juuri tämän kuvion suunnitteluun.

3. Taito-lehden toimitus valitsee kisakuvioiden joukosta voittajan. Voittaja julkistetaan Taidossa 3/24.

4. Voittajakuvion pohjalta laaditaan Taito-lehden toimesta sukkamalli, joka julkaistaan syksyllä 2024 lehden verkkosivuilla.

Tekijänoikeudet kuvioihin säilyvät suunnittelijoilla, mutta Taito-lehti saa luvan voittajakuvion käyttöön ja julkaisuun ohjeissaan, lehdessään, verkkosivuillaan sekä markkinoinnissaan. Taito-lehti saa luvan voittajakuvion muokkaamiseen neulemallien suunnittelua varten. Kuvion pohjalta suunnitellut neuleohjeet omistaa Taito-lehti tai ohjeen laatija. Taito-lehti saa luvan julkaista voittajakuvioon pohjautuvat neuleohjeet verkkosivuillaan ja muissa kanavissaan.