Taito on jo yli sadan vuoden ajan kertonut tarinoita suomalaisesta käsityöstä. Lehden sivuilla tapaat tuoreet tekijät ja kokeneet konkarit, sukellat syvälle käsityön maailmaan ja inspiroidut tekemään myös itse.
Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Taito on ikinuori klassikko, joka puhuu aidoista asioista. Lehti esittelee käsityötekniikoita ja kertoo niiden historiasta, tutustuttaa lukijan Suomen taitavimpiin kädentaitajiin sekä uusimpiin käsityötrendeihin. Lehden ohjeiden avulla kenen tahansa on mahdollista tehdä kauniita käsitöitä.
Taito on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt kädentaitojulkaisu. Lehti ilmestyi ensimmäisen kerran tammikuussa 1907 nimellä Käsiteollisuus. Sen päätoimittaja Lauri Mäkinen kirjoitti lehden tehtävästä näin: ”Kaikki saman aatteen innostamat tahtoo Käsiteollisuus-lehtemme mukaansa temmata”. Samalla tiellä matkaamme edelleen.
Vuosien varrella Taito on tullut tunnetuksi monilla eri nimillä. Lehteä julkaisi aluksi Käsityönopettajain Liitto ja myöhemmin arkkitehti ja kotiteollisuustarkastaja Yrjö Laine. Laineen aikana lehden nimeksi tuli Kotiteollisuus, ja sillä nimellä monet tuntevat Taidon yhä edelleen.
Vuonna 1946 Laine lahjoitti lehden Kotiteollisuusjärjestöjen keskusliitolle. Kun liiton nimi vaihdettiin Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:ksi, myös lehden nimi muuttui vuonna 1991 Taito-lehdeksi.
Taito-lehden eri nimet vuosikymmenten varrella:
Käsiteollisuus (1907–1931)
Lastu ja lanka (1932–1935)
Kotiteollisuus (1936–1991)
Taito (1991 –>)
Tutustu myös Suomen käsityön museon tekemään Taidon historiaa esittelevään näyttelyyn verkossa. Verkkonäyttely tekee katsauksen maun ja käsityömuodin muuttuneisiin tuuliin lehdessä julkaistujen mallien välityksellä.
SATA TAIDON VUOTTA -VERKKONÄYTTELY