Taito – kulttuuria ja kestävää käsityötä

Taito on jo yli sadan vuoden ajan kertonut tarinoita suomalaisesta käsityöstä. Lehden sivuilla tapaat tuoreet tekijät ja kokeneet konkarit, sukellat syvälle käsityön maailmaan ja inspiroidut tekemään myös itse.

Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Taito on ikinuori klassikko, joka puhuu aidoista asioista. Lehti esittelee käsityötekniikoita ja kertoo niiden historiasta, tutustuttaa lukijan Suomen taitavimpiin kädentaitajiin sekä uusimpiin käsityötrendeihin. Lehden ohjeiden avulla kenen tahansa on mahdollista tehdä kauniita käsitöitä.

Taito on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt kädentaitojulkaisu. Lehti ilmestyi ensimmäisen kerran tammikuussa 1907 nimellä Käsiteollisuus. Sen päätoimittaja Lauri Mäkinen kirjoitti lehden tehtävästä näin: ”Kaikki saman aatteen innostamat tahtoo Käsiteollisuus-lehtemme mukaansa temmata”. Samalla tiellä matkaamme edelleen.

Vuosien varrella Taito on tullut tunnetuksi monilla eri nimillä. Lehteä julkaisi aluksi Käsityönopettajain Liitto ja myöhemmin arkkitehti ja kotiteollisuustarkastaja Yrjö Laine. Laineen aikana lehden nimeksi tuli Käsiteollisuus, ja sillä nimellä monet tuntevat Taidon yhä edelleen.

Vuonna 1946 Laine lahjoitti lehden Kotiteollisuusjärjestöjen keskusliitolle. Kun liiton nimi vaihdettiin Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:ksi, myös lehden nimi muuttui vuonna 1991 Taito-lehdeksi.

Taito 6/21 ammentaa ystävyydestä

Taito 6/21 ilmestyy tilaajille marraskuun viimeisellä viikolla ja irtonumeromyyntiin 24.11.

Lue koko juttu

Taito 5/21 ilmestyy lokakuun alussa

Käsityöt tuovat valoa syksyn pimeyteen ja sen johdosta Taidon 5/21 teemana on valo. Lehti ilmestyy irtonumeromyyntiin 6.10.

Lue koko juttu

Taito – joulun neulelehti 3:n jälleenmyyjät

Taito – joulun neulelehti 3 ilmestyy 13.10.2021. Lehti on jo ennakkomyynnissä osalla jälleenmyyjistä.

Lue koko juttu

Taito 4/21 ilmestyy elokuun puolivälin jälkeen

Kurkkaa täältä ennakkomaistiaiset juuret-teemaisen Taidon 4/21 sisällöstä!

Lue koko juttu

Taito 3/21 ilmestyy kesäkuun alussa

Kun ostat Taidon 3/21 mistä tahansa irtonumeromyyntipisteestämme, saat kaupan päälle vanhan Taidon – tuplasti käsityöasiaa ja -ideoita siis! Tilaa lehti verkkokaupastamme.

Lue koko juttu

Taito 2/21 ilmestyy pääsiäisen jälkeen

Taidon toimituksessa on taas huiskittu hommia, jotta kevätnumeromme Taito 2/21 voi ilmestyä ihan kohta! Poimi täältä ennakkomaistiaiset.

Lue koko juttu

Uudistettu Taito 1/21 ilmestyy helmikuussa

Taidon 114. vuosi käsityön maailmassa käynnistyy. Taito 1/21 ilmestyy helmikuun toisella viikolla. Lehden teemana on Uusi elämä.

Lue koko juttu

Taito 6/20 ilmestyi joulukuussa

Vuoden viimeinen Taito ilmestyy irtonumeromyyntiin 9.12. Lehden teemana on lasi ja käsityöohjeiden mallistossa viehätytään vastakohdista.

Lue koko juttu

Taito – joulun neulelehti 2 jälleenmyyjät

Taito – joulun neulelehti 2 on ilmestynyt. Lehti on myynnissä monissa lanka- ja käsityökaupoissa sekä hyvin varustelluissa Lehtipisteissä ympäri Suomen.

Lue koko juttu

Taito 5/20 on ilmestynyt

Vuoden viides Taito on käsityöyrittäjyyden asialla ja sen ohjemallistossa hehkuu syksy.

Lue koko juttu