Taito – kulttuuria ja kestävää käsityötä

Taito on jo yli sadan vuoden ajan kertonut tarinoita suomalaisesta käsityöstä. Lehden sivuilla tapaat tuoreet tekijät ja kokeneet konkarit, sukellat syvälle käsityön maailmaan ja inspiroidut tekemään myös itse.

Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Taito on ikinuori klassikko, joka puhuu aidoista asioista. Lehti esittelee käsityötekniikoita ja kertoo niiden historiasta, tutustuttaa lukijan Suomen taitavimpiin kädentaitajiin sekä uusimpiin käsityötrendeihin. Lehden ohjeiden avulla kenen tahansa on mahdollista tehdä kauniita käsitöitä.

Taito on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti ilmestynyt kädentaitojulkaisu. Lehti ilmestyi ensimmäisen kerran tammikuussa 1907 nimellä Käsiteollisuus. Sen päätoimittaja Lauri Mäkinen kirjoitti lehden tehtävästä näin: ”Kaikki saman aatteen innostamat tahtoo Käsiteollisuus-lehtemme mukaansa temmata”. Samalla tiellä matkaamme edelleen.

Vuosien varrella Taito on tullut tunnetuksi monilla eri nimillä. Lehteä julkaisi aluksi Käsityönopettajain Liitto ja myöhemmin arkkitehti ja kotiteollisuustarkastaja Yrjö Laine. Laineen aikana lehden nimeksi tuli Käsiteollisuus, ja sillä nimellä monet tuntevat Taidon yhä edelleen.

Vuonna 1946 Laine lahjoitti lehden Kotiteollisuusjärjestöjen keskusliitolle. Kun liiton nimi vaihdettiin Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:ksi, myös lehden nimi muuttui vuonna 1991 Taito-lehdeksi.

Taito 4/20 on ilmestynyt

Taito 4/20 ilmestyy elokuun puolivälissä. Vuoden neljännen numeron teemana on huippuajankohtainen virkkaus. Lehdestä muun muassa selviää, että virkkausta on nähty

Lue koko juttu

Taito 3/20 on ilmestynyt

Taito 3/20 on ilmestynyt. Ostaessasi Taidon 3/20 keneltä tahansa irtonumeromyyjältämme, saat aiemmin ilmestyneen numeron kaupan päälle. Tarjous on voimassa 11.8.2020 saakka.

Lue koko juttu

Taidon verkkokauppa toimii normaalisti, toimituksissa ajoittain pientä viivettä

Taidon verkkokauppa toimii normaalisti koronaviruksen aiheuttamana poikkeusaikana. Verkkokauppatoimituksissa saattaa esiintyä ajoittaista viivettä, sillä teemme töitä tällä hetkellä kotitoimistoilta käsin. Postitamme tilauksia 1–2 kertaa viikossa.

Lue koko juttu

Taito 2/20 on ilmestynyt

Taito 2/20 ilmestyi huhtikuun alussa. Lehden teemana ovat hurmaavat ja ikuisesti inspiroivat käsityön suurnaiset. Teema näkyy sekä lehden jutuissa että ohjemallistossa.

Lue koko juttu

Taidon uusi yhteiskirjonta: Onnenkantamoinen

Vuoden 2020 alussa Taito aloitti uuden yhteiskirjonnan. Kirjontamalli on nimeltään Onnenkantamoinen.

Lue koko juttu

Taito 1/20 on ilmestynyt!

Vuoden (ja vuosikymmenen!) ensimmäinen Taito on ilmestynyt. Vaivattomimmin saat lehden käsiisi tilaamalla sen verkkokaupastamme.

Lue koko juttu

Taito 6/19 on ilmestynyt

Vuoden viimeinen Taito on ilmestynyt. Lehden teemana on neulominen ja langat, ja lehden ohjesivuilla mm. neulotaan asusteita ja virkataan upea, veistoksellinen jakku.

Lue koko juttu

Taito – joulun neulelehden jälleenmyyjät

Odotus on ohi, kun Taidon ensimmäinen erikoisnumero Taito – joulun neulelehti ilmestyy 16.10.2019. Lehti sisältää kymmenen uutta neuleohjetta, yhden virkkuuohjeen sekä inspiraatiota joulunodotukseen.

Lue koko juttu

Taito – joulun neulelehti on ilmestynyt

Taito – joulun neulelehti on Taidon ensimmäinen erikoisnumero. Lehti sisältää kymmenen uutta neuleohjetta ja virkkuuohjeen Suomen kiinnostavimmilta suunnittelijoilta.

Lue koko juttu

Tutustu Taito 5/19 sisältöön

Taito 5/19 upottaa kädet saveen ja vie mukanaan keramiikan rouheaan maailmaan. Ohjesivujen mukana pääset mielikuvitusmatkalle avaruuteen.

Lue koko juttu