Lähde mukaan Taidon käsityöviikonloppuun!

Vuosi sitten syksyllä aloimme järjestää Helsingissä Taitoiltoja, joihin jokainen osallistuja sai tulla oman käsityönsä kanssa nauttimaan hetkestä rauhassa, hyvässä seurassa ja pienen purtavan äärellä. Taitoilloissa toistuva puheenaihe oli, miksi kaikki isommat käsityötapahtumat ovat pääkaupunkiseudun ulkopuolella: Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Kuopiossa.

Aloimme haaveilla omasta viikonlopusta. Sellaisesta, jossa kiireinen arki unohtuu hetkeksi, saa keskittyä vain itseensä, omaan rauhaan ja kätten töihin. Nyt se haave on muuttumassa todeksi, kun päätimme Taidon toimituksessa, että on aika lehden ensimmäiselle käsityöviikonlopulle.

Taito järjestää maaliskuun lopussa ihanan tunnelmallisen käsityöviikonlopun Porvoon Sannäsin kartanossa. Viikonloppu vierähtää käsitöiden, seurustelun, hyvän ruoan ja rentouttavan saunomisen merkeissä. Viikonlopun aikana kaikki suorittaminen on kiellettyä! Nyt keskitytään nautintoon.

Taidon käsityöviikonlopun ohjelma:

Lauantai 30.3.2019

Viikonloppu alkaa lauantaina, klo 11.00 Helsingin rautatieasemalta. Sieltä bussi kyyditsee meidät Porvooseen ja Sannäsin kartanoon. Kun pääsemme perille, majoitumme ja nautimme lounaan.

Murkinoinnin jälkeen ihastuttava Emma Karvonen vetää Sano se pistoin -kirjontakurssin ensimmäisen osan. Ensimmäisen osan aikana suunnittelemme omat huoneentaulumme. Emma auttaa suunnittelussa ja sen käytännön kommervenkeissä.

Kurssin jälkeen nälkä kurnii jo vatsassa, joten siirrymme ruokapatojen äärelle. Syömisen ja pienen lepo- tai vapaamuotoisen käsityöhetken jälkeen siirrymme kartanon saunatiloihin. Siellä nautimme saunan lempeästä lämmöstä ja halukkaat voivat pulahtaa uimaan kartanon allastiloihin. Sauna on varattu vain meitä varten kahdeksi tunniksi. Jollet halua saunoa, tai olet nopea saunoja, voit keskittyä käsitöihin saunan vierustalla olevassa takkahuoneessa.

Saunomisen jälkeen nautimme vielä suolaisen iltapalan, jonka jälkeen halukkaat jatkavat iltaansa seurustelun ja käsitöiden merkeissä.

Sunnuntai 31.3.2019

Aloitamme sunnuntain kartanon maukkaalla aamiaisbuffetilla. Innokkaat ja reippaat voivat käyttää osan aamustaan myös saunan, uinnin tai kuntosalin merkeissä.

Aamiaisbuffetia seuraa Emman kirjontakurssin toinen osa. Sen aikana pääsemme tarttumaan neulaan ja lankaan. Inspiroivasta kirjontalankojen värikirjosta voi poimia omaan mielentilaan sopivat värit ja Emma opastaa yksityiskohtaisesti ristipistojen saloihin.

Kurssin päätyttyä on jälleen lounaan aika ja hiljalleen alamme siirtää ajatuksia kohti arkea ja kotimatkaa. Bussi Helsinkiin lähtee klo 15 ja olemme perillä Helsingin rautatieasemalla noin klo 16.

Liput viikonloppuun tulevat myyntiin sunnuntaina 16.12. Taidon verkkokauppaan. Viikonlopun hinta on 230 € kahden hengen huoneessa ja 260 € yhden hengen huoneessa. Hinta sisältää matkat Helsingistä Porvooseen ja takaisin, yhden yön majoituksen Sannäsin kartanossa, ruoat sekä ohjelman ja kurssiin liittyvät materiaalit. Lisäksi jokainen osallistuja saa kotiin viemisiksi pienen lahjan.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Ilmoittautuminen viikonloppuun on sitova, mutta voit siirtää paikkasi toiselle, jos et itse sittenkään pääse tulemaan paikalle. Viikonloppu toteutuu, jos osallistujia on yli 20. Lähempänä viikonloppua toimitamme osallistujille sähköpostiin tarkempia ohjeita sekä kyselyn mahdollisista huonekaveritoiveista ja ruokavaliorajoitteista.

Tutustu Sannäsin kartanoon jo ennakkoon osoitteessa www.sannaskartano.fi.

Pakkaa siis käsityö valmiiksi ja tule kanssamme nauttimaan.