Tutustu Taito 5/19 sisältöön

Taito 5/19 upottaa kädet saveen ja vie mukanaan keramiikan rouheaan maailmaan. Ohjesivujen mukana pääset mielikuvitusmatkalle avaruuteen.

Taidon 5/19 teemasivujen aiheena on keramiikka. Sivujen kautta pääset tutustumaan keraamikko Päivi Vikbergiin sekä mosaiikkitöiden taitajaan Maria Kupariin. Vierailemme myös kesällä 2019 avatussa keramiikkamuseo KWUMissa Fiskarsissa.

Lehden muiden juttujen kautta tutustut esimerkiksi käsityökirjojen kustannukseen sekä kovien saamenkäsitöiden taitajaan Jouni Laitiin. Laitin mukaan käsityö voi näyttää mallia muulle yhteiskunnalle, sillä erityisesti saamenkäsityöt ovat aina perustuneet ympäristön ja luonnon kunnioitukselle ja yhteiselolle.

Ohjesivujen teemana on ”Avaruus, suuri tuntematon”. Teemaa tulkitsevat muun muassa neulesuunnittelijat Heidi Alander, Soile Pyhänniska ja Heli Rajavaara sekä mosaiikkitöiden tekijä Maria Kupari ja virkkaaja Annariikka Qvist.

Kudonnan malleina lehdessä on Helena Heinosen suunnittelema Polaris-matto, jonka sidos on muunnos perinteisestä luostarinikkunasta sekä Elina Johanna Ahosen suunnittelema Tähtilaiva-huivi, joka kudotaan kolmion muotoisella kudontakehyksellä.

Taito 5/19 tarjoaa monipuolisia ideoita käsityön maailmasta ja innostaa tekemään itse. Tilaa Taito 5/19 verkkokaupastamme tai osta se irtonumeromyyjiltämme.