Taito 1/22

13,90 

Vastavärit, lähivärit tai kaikki sateenkaaren värit? Nyt on aika hypätä kanssamme värileikkiin, sillä Taidon 1/22 teemana on väriympyrä!

Lehden teemasivujen kautta tapaamme netissä Coloria-sivustoa pyörittävän Päivi Hintsasen. Päivi on väri-ihminen ja alkoi kerryttää pöytälaatikkoonsa tekstejä väreistä jo teini-ikäisenä. Lehden toinen teemajuttu vie Artjärvelle, perinteisen värialan yrityksen A. Wennströmin tiloihin. Pohjoismaiden ainoa vesivärivalmistaja A. Wennström viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan ja kyselimme sen tiimoilta yrittäjäpariskunta Päivi ja Tapio Tattarin kuulumisia.

Lehden ohjemallistossa tutkitaan värejä monesta näkökulmasta. Lehden ohjeet ovat laatineet Katrine Birkenwasser, Riikka Pirnes, Karoliina Erkinjuntti, Sonja Karlsson, Karoliina Roos-Santos ja Henni Kervinen. Taidon 1/22 ohjeiden avulla pääsemme neulomaan, kutomaan, värjäämään ihania vaatteita ja sisustustuotteita sekä ompelemaan ryijyä. Tutustu lehden ohjemallistoon.

Taidon 1/22 juttupuolella päästään tutustumaan moniin kotimaisiin kädentaitajiin ja upeisiin käsityötekniikoihin sekä alan uusiin tuuliin.

Lehden kautta tutustumme keramiikkataiteilija Anitta Asunta-Planeen, ihmettelemme Pikkisten miniatyyrikalusteita, opimme, miten Lea Saarimaa ompelee ikonille riisan pisto pistolta, kuulemme Anu Pentiltä norjalaisista vällyistä ja niihin painetuista kuvioista sekä juhlistamme viime vuonna 40-vuotta täyttänyttä Mallikerta-lehteä ja sen luotsaajaa Marjatta Hirveä.

38 varastossa

Kuvaus

Taidon 1/22 ohjemallisto sisältää seuraavat ohjeet:

  • Riikka Pirneksen neulotut Värirombi-sukat
  • Karoliina Roos-Santosin kudottu Paletti-huivi
  • Henni Kervisen rengaskudonta
  • Karoliina Erkinjuntin ommeltu Morocco-villanukkatyyny
  • Katrine Birkenwasserin neulottu Väriä! -paita
  • Sonja Karlssonin ohje lankojen kahvivärjäykseen sekä neulottu Sumppi-huivi