Taito 3/21 + kaupanpäällinen

13,90 

Kaksi Taitoa yhden hinnalla! Kun tilaat Taidon 3/21 verkkokaupastamme, saat kaupan päälle aiemmin ilmestyneen Taidon numeron.

Taidon 3/21 teemasivut ammentavat inspiraatiota linnuista. Lehden teemajuttujen kautta tapaamme Mauri Käpin, joka muovailee ilmeikkäitä kukkopillejä Kyyrölän Savelle sekä vuoden 2021 ITE-taiteilijan Jori Tapio Kalliolan, jonka työhuoneen katosta roikkuu parvi korppeja.

Lehden ohjemallisto sisältää käsityöohjeita, jotka ovat ammentaneet linnuista, niiden kuvioinneista, sulista ja väreistä. Ohjemalliston suunnittelijoina nähdään Anna Johanna, Lumi Karmitsa, Veera Jussila, Outi Santaniemi, Tupu Mentu ja Riikka Pirnes. Siivekkään sulava ohjemallisto sisältää sekä upeita neuleohjeita että muita käsityöohjeita: ompelua, leimasinten tekoa ja ryijyn ompelua.

Tuttuun tapaan lehdessä on rutosti myös muuta käsityöasiaa. Tapaamme Matti Ratalahden, joka ryhtyi eläkepuhteinaan kutomaan mattoja oikein olan takaa ja puuvenemestari Tero Toivosen, joka kunnostaa vanhoja puupurjeveneitä. Kuulemme, millaista on herätä käsityöinnostukseen vasta myöhemmällä iällä ja tutustumme nokkoskuidun saloihin. Lisäksi vierailemme Titityyssä, jyväskyläläisessä lankakaupassa, jonka myynti on lähtenyt viimeisen vuoden aikana hurjaan lentoon.

Varasto loppu

Kuvaus

Taidon 3/21 ohjemallisto sisältää seuraavat ohjeet:

  • Riikka Pirneksen neulottu Sulkava-huivi
  • Outi Santaniemen ommeltu ryijy Iris
  • Tupu Mentun kaiverretut Lintuleimasimet
  • Lumi Karmitsan neulotut Pensaikossa kuhisee -sukat
  • Anna Johannan neulottu Höyhen-paita
  • Käsityökekkereiden Veera Jussilan ommellut Siivet