Taito 2/22 ilmestyy maaliskuun lopussa

Kellastuneen kirjan sivuille on koottu kuivattujen kukkien ja kasvien puutarha. Kirjan sivuilta kasvit ovat siirtyneet keväiseen Taitoon 2/22.

Käsityölehti Taito 2/22 ilmestyy tilaajille maaliskuun viimeisellä viikolla ja irtonumeromyyntiin 30.3.

Lehden teemana on Isoäidin kasvio. Teemasivujen kautta tapaamme entisen Ylen kulttuuritoimittajan Satu-Lotta Peltolan: Peltola on vaihtanut toimittajan työn luontokoruihin. Slottakorut valmistuvat maatuvista luonnonaineksista, esimerkiksi kävyistä, marjoista ja erilaisista siemenistä.

Lehden ohjemallistossa kasvit tulevat esiin monella tapaa. Lehden ohjeet ovat laatineet Kaisa Karawatski, Enikö Balogh, Riikka Hällmark, Emma Kylmälä, Veera Helander, Laura Virta ja Kati Laurila. Ohjeiden avulla neulotaan, värjätään, kirjotaan ja sidotaan suloisia kirjasia! Kuvalliset maistiaiset ohjemallistosta ja materiaalitiedot julkaistaan nettisivuillamme perjantaina 25.3.

Taidon 2/22 juttupuolella päästään tutustumaan moniin kotimaisiin kädentaitajiin ja upeisiin käsityötekniikoihin sekä alan uusiin tuuliin.

Lehden kautta tutustumme kuvataiteilija Kaija Kontulaiseen, ihmettelemme kitaranrakentamista Juha Ruokankaan kanssa, opimme kehräyksestä Teija Saastamoisen johdolla ja kuulemme, miten Helsingin Paperipaja sai alkunsa. Tapaamme lehden kautta myös Vuota-verkkosuutaripalvelun perustaneen Lasse Huuhkan ja kuulemme Taru Kankalan sanoin, miten luonnonrytmi löytyy keramiikasta.