Jouluinen mysteerineulonta alkaa 23.9. klo 16!

Lämmitelläksemme lokakuussa ilmestyvää Taito – joulun neulelehteä varten julkaisemme neliosaisen mysteerineuleohjeen nettisivuillamme syys–lokakuussa. Taidon, Villapesuohjelman ja Aaran yhteinen mysteerineulonta alkaa 23.9. klo 16.

Mysteerineulonnan (mkal) ideana on, että neuloja ei puuhaan ryhtyessään tiedä, millainen lopputuloksesta tulee. Tässä vaiheessa kerromme kuitenkin jo sen sen verran, että jouluinen mysteeriohjeemme on YouTubesta ja lukuisista yhteisneulonnoista tuttujen Villapesuohjelman Pirjon ja Katrin suunnittelema Olisinpa sylissäsi -niminen huivi.

Huivin neulomiseen tarvitset yhteensä 300 grammaa sport-vahvuista lankaa (noin 360 m/100 g) kolmessa eri värissä, 100 grammaa kutakin väriä. Langoissa on hyvä olla kontrastia keskenään.

Pirjon ja Katrin suunnittelema huivi on neulottu Aaran Koto-langasta (100 % suomalainen villa, 360 m/100 g) sävyissä Jalo, Virma ja Helmi. Lankakauppa Ilossa on sekä Turun kivijalassa että verkkoputiikissa myynnissä lankapaketteja, jotka sisältävät langat mallihuivin väreissä. Jos haluat luoda oman väriyhdistelmäsi, saat koodilla sylissäsi Ilosta oman valintasi mukaisen setin samaan pakettihintaan (60 €/3 vyyhtiä).

Lankojen lisäksi varaa mysteerineulontaa varten 4 mm:n pyöröpuikko vähintään 80 cm:n kaapelilla, silmukkamerkkejä, päättelyneula ja pingotusraudat huivin viimeistelyä varten.

Huiviohje siis julkaistaan neljässä osassa Taito-lehden nettisivuilla. Kalenteriin voit merkitä jo osien julkaisupäivät: 23.9., 30.9., 7.10. ja 14.10. Osat ilmestyvät aina iltapäivällä klo 16. Somessa löydät mysteerineulontaan liittyvät postaukset tunnisteella #olisinpasylissasimkal.