Virkkuuhuuma valtaa maailman

Virkkaus on uuden vuosikymmenen alun kuumin käsityötekniikka. Vuonna 2020 virkkuukoukku suunnataan kultaiselle 70-luvulle, jolloin virkkaus oli villiä ja vapaata.

Hulmuavat helmat

Virkkuukoukulla luodaan nyt vaatteita ja asusteita päästä varpaisiin. Muotisuunnittelija Stella McCartneyn muotinäytöksissä virkatuissa mekoissa oli hekumallisen pitsimäistä mustaa ja herkkiä puuterisävyjä. Oscar de la Rentan muotinäytöksessä mekoissa loiskuivat aaltomaiset pinnat ja kuviot.

Leveät lahkeet

Muotimaailman virkkaajat ovat kääntäneet katseensa 1970-luvulle. Sieltä on poimittu leveitä lahkeita ja haalareita sekä virkattuja sortsipukuja. Hillitymmän tyylin ystävä valitsee koukulleen syksyksi maanläheisiä sävyjä.

Virkatut palat

Palavirkkaus on palannut! Monien muotitalojen virkatuissa vaatteissa toistuvat pyöreät muodot, mutta muun muassa Marni luottaa klassiseen isoäidinneliöön. Peittojen sijaan paloista kootaan nyt mekkoja ja puseroita.

Vajaamittaiset puserot

Virkkuumaailmassa vajaamittaiset puserot ovat löytäneet tiensä tekijöiden sydämiin. Navan paljastaviin puseroihin voi upottaa esimerkiksi perinteisiä isoäidinneliöitä maanläheisissä tai pastellissa sävyissä. Häveliäämpi pukee vajaamittaisen paidan korkeavyötäröisten housujen tai hameen pariksi.

Laukut ja asusteet

Vogue listasi paperinarusta virkatut laukut yhdeksi kevään 2020 kuumimmista trendeistä. Koukulla paperinaru taipuu sekä suuriksi kasseiksi että sieviksi kirjekuorilaukuiksi. Asusteista pannat ovat virkkaajien huulilla. Suomeenkin jo vauhdilla rantautunut trendi on kierteellä oleva panta, johon saa vaihtelua erilaisilla pintakuvioilla.

Juttu on ensimmäisen kerran julkaistu virkkausteemaisessa Taidossa 4/20 otsikolla Virkkuuhuumaa!

Teksti Sonja Karlsson
Kuvat iStock.com / Atlantic Kid, iStock.com / Photoboyko, Unsplash / Marya Folk, Unsplash / Nelly Karina Lopez,Unspalsh / Monica Silva ja iStock.com / Kari Høglund.