Taito 2/21 ilmestyy pääsiäisen jälkeen

Taidon toimituksessa on taas huiskittu hommia, jotta kevätnumeromme Taito 2/21 voi ilmestyä ihan kohta, heti pääsiäisen jälkeen! Lehti sisältää jälleen tuhdin annoksen käsityöasiaa- ja ideoita.

Teemasivujen mukana tunnelmoimme pirskahtelevan iloisia juhlia. Vaikka juuri nyt emme voikaan viettää aikaa yhdessä, koittaa sekin aika vielä – toivottavasti jo ihan kohta! Teemajuttujen kautta tapaamme floristimestari Pirjo Kopin, joka kertoo meille kukilla koristelun saloista sekä Jonna Jolkinin, jolle langat ja neulominen ovat varsinaista värien juhlaa ja arjen ilotulitusta!

Lehden ohjemallisto sisältää käsityöohjeita, joilla voit koristella itsesi tai kotisi juhla-asuun. Kaikki mallistoon valitsemamme ohjeet ovat kuitenkin samalla myös sellaisia, että niitä voi käyttää myös piristämään arkea, sillä meille Taidossa juhlat ovat ennen kaikkea valoisa mielentila. Ohjemalliston suunnittelijoina nähdään Soile Pyhänniska, Jenni Helle, Sari Åström, Yhessä Oy:n Kaisa Nivukoski ja Rosa Koivunen, Marjo Maininki, Veera Helander sekä Sanna Järvenpää.

Juhlahumusta ammentava ohjemallisto sisältää sekä neuleohjeita että muita käsityöohjeita: kudontaa, paperiaskartelua, kirjontaa ja makrameesolmeilua. Julkaisemme ennakkomaistiaiset Taidon 2/21 ohjemallistosta nettisivuillamme perjantaina 2.4.

Ostos-tv:stä tuttuun tapaan siinä ei suinkaan ole vielä kaikki! Lehden muut käsityöteemaiset jutut vievät meitä tunnelmasta ja tekniikasta toiseen. Tapaamme Emalipuun Arto Salmisen ja Ulla Huttusen, kuulemme Jyväskylän taitokeskuksessa järjestettävästä neulemuotoilun opetuksesta, vierailemme rukkikeräilijä Sauli Rajalan luona, perehdymme ompelurasioiden historiaan ja istahdamme kuuntelemaan viulunrakentaja Tapio Vainiston tarinointia.

Taidon kolme juttusarjaa jatkuvat nyt toisten osien myötä. Keskeneräisistä käsitöistä kertovassa sarjassa tapaamme Meri Siikin, joka on neulonut luotolaista jo kuuden vuoden ajan. Turun Kupittaan suutarit taas ovat päätähtenä toisessa juttusarjassamme, jossa tutustumme käsityöammatteihin, joissa jatketaan elämää tavalla tai toisella. Ruotsinkielisessä juttusarjassamme taas tutustumme Annika Rimalaan, juttu julkaistaan nettisivuillamme suomeksi tiistaina 6.4. Tänä vuonna ruotsinkielisen juttusarjamme teemana ovat käsityön suuret suomenruotsalaiset.