Taito 3/21 ilmestyy kesäkuun alussa

Luonto puhkesi kukkaan ja sen myötä lähetimme myös kesäisen Taidon painettavaksi Joensuuhun. Kesänumeromme Taito 3/21 ilmestyy kesäkuun alussa. Irtonumeromyyntiin lehti tulee 2.6. ja tällä kertaa tarjoamme todellista herkkua irtonumeron ostajille. Kun ostat Taidon 3/21 mistä tahansa irtonumeromyyntipisteestämme, saat kaupan päälle vanhan Taidon – tuplasti käsityöasiaa ja -ideoita siis! Tilaa lehti verkkokaupastamme.

Tämänkertaisen lehden teemasivujen mukana nousemme siiville ja tutustumme lintujen kiehtovaan maailmaan. Teemajuttujen kautta tapaamme kukkopillejä muovailevan Mauri Käpin. Käppi on jo eläkeläinen, mutta vielä vaan hänen taitavat kätensä luovat upeita kukkopillejä hämeenlinnalaiselle Kyyrölän Savelle. Toisen teemajutun kautta liihotamme Hankoon, vuoden 2021 ITE-taiteilijan Jori Tapio Kalliolan työhuoneelle. Siellä roikkuukin katon täydeltä korppeja ja lattialla tönöttävät maailmanmenoa kommentoivat puuveistokset.

Lehden ohjemallisto sisältää käsityöohjeita, jotka ovat ammentaneet linnuista, niiden kuvioinneista, sulista ja väreistä. Ohjemalliston suunnittelijoina nähdään Anna Johanna, Lumi Karmitsa, Veera Jussila, Outi Santaniemi, Tupu Mentu ja Riikka Pirnes.

Siivekkään sulava ohjemallisto sisältää sekä upeita neuleohjeita että muita käsityöohjeita: ompelua, leimasinten tekoa ja ryijyn ompelua. Julkaisemme ennakkomaistiaiset Taidon 3/21 ohjemallistosta nettisivuillamme perjantaina 28.5.

Tuttuun tapaan lehdessä on rutosti myös muuta käsityöasiaa. Lehden kässäjutut vievät meidät tekniikasta toiseen, kovien ja pehmeiden käsitöiden maailmaan. Tapaamme Matti Ratalahden, joka ryhtyi eläkepuhteinaan kutomaan mattoja oikein olan takaa ja puuvenemestari Tero Toivosen, joka kunnostaa vanhoja puupurjeveneitä.

Kuulemme, millaista on herätä käsityöinnostukseen vasta myöhemmällä iällä ja tutustumme nokkoskuidun saloihin. Lisäksi vierailemme Titityyssä, jyväskyläläisessä lankakaupassa, jonka myynti on lähtenyt viimeisen vuoden aikana hurjaan lentoon.