Taito 4/22 ilmestyy elokuun puolivälissä

Röpelöä, viivasuoria linjoja, silkkistä sileyttä ja kaarevia aaltoja.

Syksyä kohti hiljalleen kurkottava käsityölehti Taito 4/22 ilmestyy tilaajille elokuun puolivälin tietämillä ja irtonumeromyyntiin 17.8.

Lehden teemana ovat pinnat. Teemasivujen kautta pääsemme tutkimaan pinnan eroa ja yhtäläisyyksiä käsityössä ja taiteessa sekä tutustumme Soile Kiviseen, joka luo tilkkutöihin upeita tikkauspintoja Töölön tilkkupajassa.

Myös Taidon 4/22 ohjemallisto kertoo pinnoista. Lehden käsityöohjeiden teosta vastaavat Minna Sorvala, Maija Vasala, Riikka Pirnes, Daria Virrankari, Leena Nio ja Sonja Karlsson. Mallistossa painottuvat uudet, upeat neuleohjeet, mutta ihanuutta on tiedossa myös värjäyksestä ja mosaiikkitekniikasta kiinnostuneille. Kuvalliset maistiaiset ohjemallistosta ja materiaalitiedot julkaistaan nettisivuillamme perjantaina 12.8.

Lehden juttupuolella tutustutaan käsitöihin ja kädentaitajiin monesta näkökulmasta. Pääsemme vierasille Anita Jokisen eli AnJon hattupajaan, tapaamme nuoren moottorisahaveistäjän Kian Ajdarin sekä kuulemme tekstiilitaiteilija Deniz Hartikaisen ajatuksia neulatuftauksesta.

Tapaamme myös neulesuunnittelija Meiju Kallio-Peltoniemen, jonka uutuuskirja Kontrasti hurmasi neulojat meillä ja muualla ja kuulemme Arctic Floran Tiina Varriolta hamppumateriaalin ylivertaisuudesta.