Taito 5/21 ilmestyy lokakuun alussa

Pian elämme vuoden pimeintä aikaa. Syksy on monelle meistä myös käsitöiden kulta-aikaa, kun ehtii istahtamaan sohvannurkkaan ja rauhoittumaan kädentaitojen äärelle. Käsityöt tuovat valoa pimeyteen ja sen johdosta Taidon 5/21 teemana onkin valo.

Taito 5/21 ilmestyy lokakuun alussa. Irtonumeromyyntiin lehti tulee 6.10.

Lehden teemasivujen kautta tapaamme Johanna Anttilan. Monet tuntevat Anttilan Kirjosilta-tuotemerkin näyttävistä (ja näkyvistä) heijastimista. Lehden toinen teemajuttu vie Kuopioon, perheyritys Lasilinkin lasipajalle. Yrityksen sieluna häärii lasiasentajan töitä tekevä Sami Hyvärinen, jonka työnkuvaan kuuluu myös uusien lasituotteiden suunnittelu ja valmistus.

Lehden ohjeissa valo näkyy esimerkiksi konkreettisina valontuojina, kimallelankana ja pellavan kiiltona. Ohjemalliston suunnittelijat ovat Kaisa Karawatski, Paula Niskasaari (Neulovilla), Anu Ahoniemi, Tiia Eronen, Sonja Karlsson, Kerkko Jahnukainen ja Eliisa Riikonen (Taito Åboland).

Valoa tuikkiva ohjemallisto sisältää sekä upeita neuleohjeita että muita käsityöohjeita: kudontaa, kynttiläntekoa, vaneritöitä ja makrameeta. Julkaisemme ennakkomaistiaiset Taidon 5/21 ohjemallistosta nettisivuillamme perjantaina 1.10.

Totutusti lehdestä löytyy myös muita käsityöjuttuja. Vierailemme muun muassa Stentorpin lammastilalla Paraisilla ja kuulemme tarinoita tilan värillisistä suomenlampaista. Tapaamme myös Harri Karttusen, jonka käsissä syntyvät kurpposet ja supikkaat. Lisäksi pohdimme, millaista on tehdä käsitöitä vasemmalla kädellä ja kuulemme lontoolaisen Momtaz Begum-Hossainin käsityöajatuksia.