Taito 5/23 on ilmestynyt!

Taito 5/23 ilmestyy 11.10.!

Kauan sitten kaikki tehtiin puhtaasti käsin, mutta alati kiihtyvällä tahdilla koneet ovat rientäneet avuksemme. Teknologia ja sen kehitys ovat mullistaneet elämämme ja tulevat luultavasti mullistamaan myös tulevaisuutemme. Lokakuisen Taito-lehden numerossa uppoudutaan teknologian maailmaan.

Taidon 5/23 teemana on teknologia. Tutustumme suomalaisiin tekstiilikuituinnovaatioihin: selluosaamisensa ansiosta suomalaiset kehittävät nyt teknologioita uusien tekstiilikuitujen valmistamiseksi muun muassa puusta.  

Taidon 5/23 käsityöohjeiden teosta vastaavat Tiia Eronen, Joona Höri, Veera Jussila, Elizaveta Klimenko, Heidi Kormano, Sari Nordlund, Mia Sumell ja Maija Vasala. Mallistossa on mukana kahdeksan ihanaa ohjetta, joissa neulotaan, ommellaan ja kirjotaan sekä käsin että koneellisesti!

Lehden juttupuolella tutustumme vintage-kelloja korjaavaan kelloseppä Pauli Pippolaan. Pääsemme kurkistamaan, miltä näyttää TAMKin tekstiililaboratoriossa ja Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen 3D-tulostamisen ja mallinnuksen koulutuksessa. Inspiroidumme neulekoneista Lankahelvetti-sivuston takaa tutun Henna Jokion luona ja kuulemme Merja Riitaojan tarinan siitä, miten käsitöiden avulla voi työstää vaikeita tunteita.

Tutustu tarinoihin teknologiasta ja käsitöistä!