Taito 6/20 ilmestyi joulukuussa

Vuoden viimeinen Taito 6/20 ilmestyi joulukuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Irtonumeromyyntiin lehti tulee 9.12. Tilaa tästä lehti verkkokaupastamme.

Vuoden viimeisen numeron teemana on joustavan pehmeä ja herkästi särkyvä lasi. Pääsemme lehden mukana vierailemaan Espoossa lasinsulatuskurssilla ja tutustumme harvinaisen lampputekniikan taitajaan Niina Haloseen sekä jäätelöitä lasista puhaltavaan Paula Pääkköseen.

Totuttuun tapaan lehdessä on myös muita juttuja: käväisemme ihanan värikkään lankakauppa Nurjan värjäämötiloissa tutustumassa käsinvärjättyjen lankojen valmistukseen, kuulemme raumalaisen tynnyri- ja kiulutehtaan tarinan, opimme, miten keskiaikaisen intarsiatyön jäljennös on syntynyt sekä virittelemme joulun tunnelmaa kynttiläkurssilla.

Lehden käsityöohjeiden malliston teemana on vastakohdat. Vastakohdat näkyvät niin ohjeiden materiaaleissa, muodoissa kuin väreissäkin. Mallistosta löytyy esimerkiksi Mirja Paateron suunnittelema kokoon taittuva Saranahimmeli sekä Pirjo Iivosen Tuisku-sukat. Lisäksi tästä lehdestä löytyy Onnenkantamoinen-yhteiskirjonnan viimeinen osa, jossa kirjonta ommellaan osaksi reppua.

Ohjemalliston suunnittelijakaartissa ovat tällä kertaa Niina Hiltunen, Pirjo Iivonen, Marjo Maininki, Mirja Paatero, Merja Räty ja Johanna Söderlund.