Taito 6/22 ilmestyy marraskuun lopussa

Suolalta tuoksuva tuuli yltyy, tyrskyt lyövät kallioihin. Tumma meri velloo valtoimenaan tuoden mukanaan ajatuksia kaukaisilta rannoilta. Meri toimi inspiraationa vuoden viimeisen Taidon synnyssä.

Käsityölehti Taito 6/22 ilmestyy tilaajille marras-joulukuun taitteessa ja irtonumeromyyntiin 30.11.

Lehden teemana on meri. Vierailimme Uudenkaupungin Kalannissa majakoita valmistavan Tomi Isopahkalan luona. Isopahkalan töissä meri näkyy laajasti: majakoiden lisäksi miehen käsissä on syntynyt esimerkiksi keraamisia laivoja ja laivojen pienoismalleja.

Taidon 6/22 käsityöohjeiden teosta vastaavat Karoliina Erkinjuntti, Maaria Mäelt, Hanne Piirainen, Erika Sininärhi, Tiina Huhtinen-Siistonen, Jonna Kapela, Emma Kylmälä ja Käsityökekkereiden Veera Jussila. Mallistossa on mukana kahdeksan ihanaa ohjetta, jotka inspiroivat neulomaan, ompelemaan, kutomaan kangaspuilla ja värjäämään luonnonväreillä. Kuvalliset maistiaiset ohjemallistosta ja sen materiaalitiedot julkaistaan nettisivuillamme perjantaina 25.11.

Lehden juttupuolella tapaamme lännensatuloita valmistavan Urmas Laukkasen, vierailemme Eurassa katsomassa, miten kotimaisista havuista syntyvät jouluiset koristeet ja tutustumme helsinkiläisen yhteisöllisen kässähuoneen Verstas 247:n toimintaan. Kuulemme myös Ivika Viljasaarta, jonka käsissä syntyy kuvankauniita Haapsalun huiveja ja Ulla Kostiaista, jolle merkityksellisiä ovat pistot ilman päämäärää. Tältä erää viimeisen kerran ilmestyvässä Keramiikkakirjeenvaihtajat-juttusarjassamme pohdimme, miten savessa on ainekset koko elämään.