Taito 6/23 on ilmestynyt!

Käsityölehti Taito 6/23 on ilmestynyt!

Metsä on mysteereitä, metsä on rauhaa. Matalalta paistava aurinko siivilöityy oksiston läpi ja asettaa jäkälän kiven pintaan muodostamat kuviot valokiilaan. Lapaset lämmittävät sormia, kun nuotiolla keittyy kahvi. Isoisän vanha kuksa pääsee jälleen käyttöön.

Taidon 6/23 teemana on metsän siimeksessä. Neulesuunnittelija Minttu Wikbergin sielunmaisema on metsä. Tässä numerossa tutustumme Minttuun ja hänen neuleisiinsa, jotka ammentavat inspiraationsa metsän ja luonnon yksityiskohdista.

Taidon 6/23 käsityöohjeiden teosta vastaavat Veera HelanderAnni IgnatiusJonna KapelaMaiju RäsänenErika SininärhiAnna-Karoliina TetriVeera Välimäki ja Minttu Wikberg. Mallistossa on mukana kahdeksan ihanaa ohjetta, joissa neulotaan, kirjotaan, valmistetaan nappeja ja värjätään lankaa purkissa!

Lehden juttupuolella tutustumme metsäisiin teemoihin. Linda Laitisen työhuoneella valmistuu somat puukapustat, Marjatta Flander-Airolan puodissa Lahdessa puolestaan hurmaavat tuohityöt. Kurkistamme puisia metsäsuksia valmistavan Hannu Laitisen suksitehtaalle Hankasalmella. Matkaamme pohjoiseen Rovaniemelle tekstiilisuunnittelija Karoliina Erkinjuntin luokse ja käväisemme myös Posiolla Miki Kimin keramiikkastudiolla. Vierailemme myös eteläisessä naapurissamme ja tutustumme virolaiseen olutkolpakkokulttuuriin Meelis Kihulasen johdolla.