Uudistettu Taito 1/21 ilmestyy helmikuussa

On aika aloittaa Taidon 114. vuosi käsityön maailmassa. Vuoden ensimmäinen lehti, Taito 1/21 ilmestyy helmikuun toisella viikolla. Irtonumeromyyntiin lehti tulee 10.2. Tilaa lehti verkkokaupastamme.

Lehden teemasivut uudistuvat siten, että aiemmin erillisten juttujen ja ohjeiden teemojen sijaan lehdellä on vain yksi teema, joka kattaa sekä kaksi aiheeseen liittyvää juttua että ohjemalliston. Taidon 1/21 teemana on Uusi elämä.

Teeman tiimoilta tutustumme Turun taitokeskuksessa työskentelevään Elina Helmiseen. Helminen on viimeisen kuuden vuoden aikana kirjonut, parsinut ja paikannut vimmatusti, vaikka aiemmin hän kuvitteli, ettei sen kaltainen pikkupiiperrys olisi häntä varten lainkaan. Toisessa teemajutussa vieraillaan ateljeeompelimo Boutique Minnessä. Siellä syntyviin vaatteisiin lisätään ripaus menneiden aikojen lumoa.

Lehden ohjemallisto keskittyy jämämateriaalien käyttöön ja erilaisiin korjaustekniikoihin. Jämälangoista valmistuvat muun muassa lehden kannessa näkyvät Räsymattopaita ja –sukat. Malliston ohjeet ovat suunnitelleet Annika Konttaniemi, Minttu Wikberg, Jenni Helle, Veera Jussila, Sonja Karlsson ja Minna Hyytiäinen.

Tuttuun tapaan lehdessä on teemasivujen lisäksi myös muita juttuja. Tutustumme Anna-Liisa Finnilään, joka on tehnyt elämäntyön fransukulttuurin parissa, kuulemme koristepuuseppien alasta sekä kotimaisen luomuvillan tuotannosta, vierailemme raumalaisessa Friivaht-illassa katsastamassa merimieskäsitöitä sekä poikkeamme Utsjoella seuraamassa, miten upeasti nuorilta sujuu saamenkäsityö, duodji.

Uuden vuoden myötä alkavat myös uudet juttusarjat. Niitä on lehdessä kolme. Kesken-juttusarja vaalii keskeneräisyyttä ja esittelee käsityön harrastajien keskeneräisiä kässäprojekteja, Jatkoaika kertoo ammateista, joiden työsarkaa on elinkaaren pidennys ja ruotsinkielinen juttusarjamme Stora finlandssvenskar tutustuttaa meidät suomenruotsalaisiin käsityön, taiteen ja muotoilun suuruuksiin.