Taito 4/20 on ilmestynyt

Taito 4/20 ilmestyy elokuun puolivälissä.

Vuoden neljännen numeron teemana on huippuajankohtainen virkkaus. Lehdestä muun muassa selviää, että virkkausta on nähty tänä vuonna jopa huippusuunnittelijoiden muotinäytöksissä. Kymmenen teemasivun kautta pääsemme kuulemaan Molla Millsin kuulumisia Etelä-Amerikasta sekä tutustumaan intohimoiseen harrastevirkkaajaan, jonka koukulta tippuu peittoja toisen perään. Lisäksi haastattelemme taiteilija Virpi Siiraa hänen uusimman virkkauskirjansa tiimoilta.

Tuttuun tapaan lehdestä löytyy myös muita juttuja: vierailemme moottorisahaveistäjä Susanna Rautasaaren luona, kysymme, miten käy suomalaisen kudontaperinteen, kun alan koulutusta jatkuvasti supistetaan ja pääsemme kuulemaan, mitä ovat käsityöelokuvat ja millaista on suomalaisen matonkutojan elämä Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Lehden ohjemalliston teemana ovat suomalaiset tarinat. Teemaan tarttui joukko suunnittelijoita ja heidän käsissään syntyi syksyä kohti kurkottava ohjemallisto, joka sisältää muun muassa teemaan sopivasti Sari Åströmin suunnitteleman virkatun huivin ja Anceliga Designin Anne Vierimaan suunnitteleman virkatun repun.

Taidon 4/20 ohjeiden suunnittelijoina ovat Pia Kuivalainen, Elina Airikkala, Outi Santaniemi, Sari Åström, Helena Heinonen ja Anne Vierimaa.