Uudistunut Taito 1/23 myynnissä nyt

Tilaa uudistunut Taito-lehti verkkokaupastamme.

Pakkaspäivän aurinko siivilöityy verhojen välistä ja saa kattokruunun kristallit kimaltamaan jääkiteiden lailla. Ulkona pakkanen vielä rapisee, mutta kirkkaus saa ajatukset kääntymään kohti kevättä. Kupponen kuumaa höyryää valokiilassa. Kahvin tuoksu täyttää ilman. Vuoden ensimmäisen Taidon inspiraationa on arjen kauneus.

Uudistunut käsityölehti Taito 1/23 ilmestyy tilaajille tammikuun lopussa ja irtonumeromyyntiin 25.1.

Taidon 1/23 teemana on arjen kauneus. Vierailimme Helsingissä Muita ihania –Tiina Arposen luona juttelemassa siitä, tarvitseeko valmiiden käsitöiden olla täydellisiä. Arposen käsitöissä arjen kauneus näkyy eläväisellä tavalla ja tärkeintä hänelle on, että käsitöiden tekemisestä saa iloa.

Taidon 1/23 käsityöohjeiden teosta vastaavat Anna Johanna, Elina Helminen, Johanna Kolhinen, Marjo Maininki, Maiju Räsänen, Elsi Vankka ja Käsityökekkereiden Veera Jussila. Mallistossa on mukana kahdeksan ihanaa ohjetta, jotka inspiroivat neulomaan, ompelemaan, askartelemaan ja käyttämään varastosta löytyviä jämälankoja. Kuvalliset maistiaiset ohjemallistosta ja sen materiaalitiedot julkaistaan nettisivuillamme perjantaina 20.1.

Lehden juttupuolella pääsemme tutustumaan käsityöläisten työhuoneisiin sekä kotimaisiin kierrätyskuitulankoihin. Perehdymme vaatteiden eliniän pidentämiseen vaatehuollolla ja kuulemme myös keraamikon ajatuksia taiteilijuudesta. Tutustumme myös kuosisuunnitteluun sekä kotimaassa käsityönä valmistettuihin harjoihin ja rottinkikalusteisiin.

Käsityöt tekevät arjesta kauniin.